Om oss

Vi - Pia och Jonas- har bott i Mossby sedan oktober 2010.

Under vintern 2010 byggde vi stall för att under april 2011 flytta med verksamhet och hästar till gården. Under 2011 färdigställdes stallet med tillhörande utrymmen samt en ridbana. Efterhand har stallet utveckats, lösdrifter och fler hagar byggts samt en ridhall och skrittmaskin har uppförts.

Gården kommer utvecklas vart eftersom då ingen av oss saknar framtidsvisioner

b0012a7818-n665838289_156862_2097_jpg-for-web-normal[1]

Pia

Pia började rida ganska sent och började på ridskola som 13-åring. Som 15-åring skaffade familjen häst - en travhäst som hette Masken. Nu var ju inte Masken någon vanlig travhäst utan kunde både det ena och det andra i dressyrarbetet, dessutom älskade han att hoppa. Pia tävlade honom till 120-klasser innan det var dax att gå vidare. Nästa häst att flytta in var en valack e. Irco Marco - Ceylon som hette Sir George. Med honom kom tävlandet igång på allvar och intresset för tävling och utbildning för tävling tog ordentlig fart. 1997 korsades vägen med ett sto e. Beach Boy som då var fem år gammal. En riktigt bestämd dam som visst vad hon ville - kärlek.. Några år - massor med svett och tårar (och lite blod) senare red Pia 150 cm på Virginia Beach eller "Frida".

Under denna tid så flyttade Pia som 18-åring till Flen och Caroline och Mikael Carlstedt, ett lärorikt jobb som ledde vidare till arbete hos Peder Fredricsson och Lisen Bratt. Där fanns en aldrig sinande brunn av kunskap. Tiden innebar hårt arbete, men utbytet i form av möjligheten att rida hästar på toppnivå - med allt vad det innebär, kunskap om skötsel, träning osv. gjorde de åren otroligt betydelsefulla.

År 2001 flyttades det "hem" igen till gården utanför Fjugesta. Där startade Pia en egen verksamhet som tar emot hästar i alla åldrar för utbildning. Det har blivit en hel del inridningar under åren och massor med tävlingar. Naturligtvis motgångar ibland men även massor med medgångar och glädjestunder!

Pia har under åren utbildat och tävlat flera hästar t.o.m. svår 150-klass i hoppning, ridit senior-SM både ute och inne och ridit flertalet unghästchampionat. Siktet har alltid varit att utveckla den unga hästen med sikte på slutmålet genom att helt tiden arbeta med delmål. Varje häst är individuell och behöver en egen plan för att nå sin absolut högsta potential!

Pia har även varit i Australien och tränat och tävlat för ett stuteri där. Annorlunda och nyttigt. Även en period i Tjeckien och tränat för Hans Frischeis som red VM i Kentucky för Österrike.

 Tack vare det fanstastiska team som formats med åren har vi en stabil verksamhet där alla jobbar åt samma håll, och har sin plats och roll i teamet. Tillsammans åstakommer vi mer än var och en individuellt!!

Pia har under åren parallellt med verksamheten läst på universitet både i Örebro, Karlstad och på SLU i Uppsala, och är utbildad civilekonom och registrerad fastighetsmäklare. Sedan 2007 jobbar Pia deltid på Värhulta Gårdsmäklare som arbetar med förmedling av jord och skogsbruk. Ett fantastiskt roligt arbete som harmonierar bra med den egna verksamheten.

I slutet av 2015 startade Jonas och Pia ABilities som numera driver all verksamhet på gården. Pia jobbar numera heltid i det egna bolaget där både gårdsverksamheten och arbetet som mäklare ryms.